Főszerkesztőnk

Az AeroNews főszerkesztője, Földesi László három évtizedig dolgozott a Malévnél. 1969-ben légiközlekedés-gépész technikusi oklevele megszerzését követően, a nemzeti légitársaságnál először repülőgépszerelőként alkalmazták. E munkakörében az Il-18-as, a Tu-134-es és a Tu-134A típusokra rendelkezett mérnök-műszaki szakszolgálati engedéllyel.

 

iltu6

 

Újságírói pályafutása 1973-ban kezdődött, amikor a Malév és az LRI (Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság) megalapította a Légiközlekedés című lapot. Külső munkatársként itt jelentek meg első írásai és fotói. 1978-1980 között elvégezte a Magyar Rádió ifjúsági stúdióját, ebben az időszakban a rádió rendszeresen sugározta tudósításait, riportjait.

 

regilegi

 

1981-ben, egy pályázat nyerteseként került a Malév reklám, sajtó és propaganda osztályára, sajtóreferensi beosztásba. Itt tevékenységi körébe tartozott az írott és elektronikus sajtóval történő kapcsolattartás, a sajtótájékoztatók megszervezése, a Malév-kiadványok, prospektusok szerkesztése, valamint a Malévról szóló reklám- és dokumentumfilmek elkészíttetése.

 

prcsik

 

Részt vett a Malév első in-flight magazinjának létrehozásában és megjelentetésében. Rendszeresen közölte cikkeit és fotóit a másik fedélzeten terjesztett lap, a Hungarian Travel Magazine, majd később a Horizon is.

 

magazinok

 

Mielőtt elkerült az osztályról, egyik utolsó, kiemelt feladata volt a Malév arculatváltásának megszervezése és az új arculat megterveztetése.

 

arculat

 

1987-ben áthelyezték a Hírlapkiadó Vállalathoz, ahol a Légiközlekedés újságíró munkatársa, majd 1992 tavaszától főszerkesztője lett. 1996-tól ezt a munkakört újra a Malév alkalmazottjaként töltötte be. Közben, 1991-1993 között a MÉM Repülőgépes Szolgálat PR-tanácsadójaként, megalapította és egy ideig szerkesztette az RSZ lapját is.

 

legicsik

 

1975-ben egyik megalapítója, majd 1986-1988 között a titkára volt a Malév Repülés- és Üzemtörténeti Körnek. Ezt követően tagja lett a RÜK utódszervezetének, a Magyar Repüléstörténeti Társaságnak, valamint a Magyar Veterán Repülők Szövetségének is.

 

rukmrt

 

1999 óta, mint az AeroNews egyik megalapítója és tulajdonosa, magánvállalkozóként dolgozik.

 

repgyarak

presse

belepo

 

lhid680

 

ju52lhjegy 680

 

flugtop680

 

invit680

 

estihirlap

uzem680

 mrepw680

 

 

 

 

 

 

 

   © 1996 - 2015. Copyright AeroNews – Minden jog fentartva  |  Impressum
Powered by Joomla 1.7 Templates